Granola recepten
Ik ben een grote snacker. 9 van de 10 keer zou ik kiezen voor meerdere snacks boven 1 maaltijd. Ondanks het feit dat ik een foodblog vol zoetigheid run, doe ik mijn best om gezond te eten. Granola is iets dat ik altijd in mijn voorraadkast heb om te snacken. Toevoegen aan smoothie bowls (zie mijn recept hier) is mijn favoriete manier om het te eten, maar het gaat ook geweldig met wat yoghurt of amandelmelk.
Granola kopen
Vroeger kocht ik gewoon een zak granola in de winkel, maar ik heb gewerkt aan het eten van minder bewerkt voedsel, dus ik speelde wat met een paar ingrediënten en maakte dit recept voor granola! Het is een geweldige gewone granola die goed past bij alles. Ik ben zeker van plan om te werken aan een aantal meer smaak granola recepten, dus houd een oogje in het zeil!
Ook deze granola is zo veelzijdig en aanpasbaar. Het is heel makkelijk om ingrediënten die je niet lekker vindt toe te voegen of te verwijderen en om elke soort olie te gebruiken die je lekker vindt. Ik heb kokosolie geprobeerd en was geen fan van de nasmaak die het gaf. Ik zou een meer niet-gearomatiseerde olie aanraden.
Knapperige granola op een bakplaat met een lepel die het naar binnen schept
Deze crunchy granola is zo makkelijk te maken en de perfecte snack om in je voorraadkast te hebben!
Ingrediënten
Voor granola:
4 kopjes (396 gram) havermout
1 kop (114 gram) amandelen in plakjes of schijfjes
1/2 kop (57 gram) walnoten gehakt
1/2 kop (86 gram) chiazaad
1/4 kop (25 gram) lijnzaadmeel
1/3 kopje canola-olie
1/2 kop (170 gram) honing
Instructies Voor de granola:
Verwarm de oven voor op 325 graden (F). Bekleed 2 bakplaten met siliconen matjes of perkamentpapier, zet apart.
Meng alle ingrediënten in een grote kom en mix tot alles goed bedekt is met de olie en honing.
Verdeel het mengsel over de 2 bakplaten en spreid gelijkmatig uit.
Bak 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn. Roer halverwege de baktijd even door.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar in een luchtdichte verpakking
Heb je dit recept gemaakt?
Verwarm je oven voor op 325 graden (F). Bekleed 2 bakplaten met siliconen matjes of perkamentpapier en zet apart.
Combineer alle ingrediënten in een grote kom en meng goed tot de olie en honing gelijkmatig verdeeld zijn.
Verdeel het mengsel over de 2 bakplaten en verdeel het gelijkmatig.
Bak 20-25 minuten of tot het goudbruin is. Je kunt de granola halverwege even doorroeren. Ik hou ervan als mijn granola extra knapperig is, dus ik laat het erin tot het heel bruin is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar in een luchtdicht bakje.
Vond je dit leuk artikel? Bezoek mijn receptenpagina om meer van dit soort recepten te zien!